Почитателите на живописта могат да се срещнат  с художника Пламен Бешков, който откива новата си самостоятелна изложба в залата за временни експозиции на къща “Мексиканско изкуство” на Градската галерия в Стария град на 1 юни от 18 часа.

Пламен Бешков  представя живопис, изпълнена с  маслени и акрилни бои, отдавайки предпочитание на  фигуралната композиция. Творбите в изложбата са обединени от темата за съпоставянето между  мъжкото и  женското начало. Същевременно зрителят не е ограничен в свободата да възприема и тълкува видяното в по-широко измерение. Налага се и усещането за една дистанцираност към времето и пространството и в отношението на човека към заобикалящия го свят. В рисунката и трактовката на човешката фигура съзнателно е търсена деформация на формата до степента, подпомагаща специфичния изказ на автора . Композиците на творбите са изградени в силни и контрастни тонове. Експресивният рисунък е характерна особеност в стила на художника. 

Пламен Бешков е завършил Средно специално художествено училище „Илия Петров”- гр.София , българска филология в ПУ ”Паисий Хилендарски”, както и „Педагогика на обучението по изобразителното изкуство”. Работи в областта на живописта и графиката.  Участва в общи изложби в страната, реализирал е изложби в Румъния и Гърция.

Самостоателните му изложби са в галериите:

„Ромфея”- Пловдив, 

„Арт Недев Галери”  - Стара Загора,

”Актив Арт” - Варна ,

ДПХ „Пловдив”,

ГХГ - Севлиево,

Галерия „Софийска филхармония”,

ГХГ - Русе,

„България”- София,

„Икар Арт”-София,

„Арт Муза”-София ,

Бизнес-център „Платиниум”-София и др. 

Пламен Бешков има съвместни изложби  с Минчо Панайотов в галерия „Еврохоспитал”-Пловдив, галерия „Недев”-Стара Загора и ГХГ - Русе.

Участва в Международен уркшоп „Обединени художници за обединена Европа”2017г.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…